Werving 10 Haagse MKBers voor begeleidingstraject Duitsland

https://haagsondernemershuis.nl/wp-content/uploads/2019/02/Foto-door-Henriette-Guest-800x300.jpg

Na het succesvolle pilotproject in 2018, biedt de gemeente Den Haag ook dit jaar een intensief begeleidingstraject voor mkb’ers die hun afzetmarkt willen uitbreiden naar Duitsland.

Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven.

De begeleiding van de deelnemende bedrijven vindt plaats in samenwerking met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in Den Haag. Deze organisatie beschikt over de kennis en experts om bedrijven te helpen zaken te doen in Duitsland. Het begeleidingstraject is maatwerk. Iedere deelnemer werkt met een exportdeskundige van de DNHK een individuele Duitslandstrategie uit.

Zo is er een marktscan en wordt bekeken of het product en communicatiemiddelen aangepast moeten worden aan de Duitse markt. Na het bepalen van mogelijke Duitse afnemers, distributiepartners en/of handelsvertegenwoordigers van een product(en) of dienst(en) wordt bepaald hoe deze partijen het best benaderd kunnen worden. Naast de persoonlijke begeleiding, krijgen de deelnemers trainingen over, omgangsvormen, cultuur en leren zij de Duitse taal. Ook ondernemingsrecht, arbeidsrecht en fiscale onderdelen bij het zaken doen in en met de Bondsrepubliek komen aan bod. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een gratis lidmaatschap bij de DNHK aangeboden. Dit betekent 1 jaar lang toegang tot een groot Duits-Nederlandse netwerk (1.500 leden) en interessante netwerkevenementen in Nederland en Duitsland. Het begeleidingstraject duurt maximaal acht maanden.