Nieuws
iogoRVO

RSS RVO

 • Save the date: China Business Week 2020
  Bent u een potentiële, startende of ervaren exporteur? Ontdek uw kansen in China! Doe in september (online) mee met de China Business Week.De registratie hiervoor opent binnenkort, dus houd onze social media in de gaten.OnderwerpenDe volgende onderwerpen (gerelateerd aan zakendoen in China) staan onder meer op het programma:
 • Registratie in LORI-database voor pluimveecontingenten uiterlijk 31 augustus
  Nieuwsbericht 20.055 – Wilt u inschrijven voor pluimveecontingenten die openen op 1 januari 2021? Voor sommige contingenten moet u geregistreerd zijn in de LORI-database.
 • Nederlandse innovatie biedt duurzame energie voor vluchtelingen
  Meer dan 2000 huishoudens in een vluchtelingenkamp in Oeganda hebben sinds kort toegang tot elektriciteit. Die elektriciteit komt via zonnelantaarns en zonnepanelen. Dit is mogelijk dankzij het pilotproject Access to Modern Energy in Humanitarian Settings (AMPERE).
 • Digitale missie voor start-ups InnoVEX Virtual
  Bent u een innovatieve techstart-up en klaar voor uitbreiding naar Azië? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Taiwanese bedrijven en investeerders? Of de markt verkennen? Neem dan deel aan InnoVEX Virtual, een online beurs voor start-ups.Deze virtuele missie voor start-ups richt zich op het versterken van de positie van Nederlandse start-ups op de […]
 • Corona in Frankrijk: Belangrijkste (reis)regels op een rij
  De laatste weken zijn de coronaregels in Frankrijk versoepeld. Toch is het belangrijk om waakzaam te blijven. Ook als ondernemer moet u rekening houden met nieuwe maatregelen en lokale verschillen.
zzpforumlogo

RSS ZZP Forum

 • Een zakelijke rekening, altijd doen! 10/08/2020
  Help, je ziet door de bomen het bos niet meer. Je privé- en zakelijke aankopen lopen door elkaar. Kan dit niet makkelijker, vraag je jezelf af. Nou, dat kan het zeker. In dit blog vertel ik je alles over de voordelen van een zakelijke rekening en waarom deze eigenlijk onmisbaar is.
 • Waar blijft mijn vakantiegeld? 29/07/2020
  Het is ondanks alles toch vakantietijd. Je vrienden die in loondienst werken hebben hun vakantiegeld al lang ontvangen. En jij? Jij niet, want jij bent zzp’er.
 • Financieringsmogelijkheden, welke passen bij jou? 19/07/2020
  Je ben van plan je eigen bedrijf te starten of hebt dit pas gedaan. Een kleine financiële buffer heb je wel, maar je zou graag wat meer vet op de botten krijgen. Hiervoor kun je een aantal financieringsmogelijkheden aanboren. Bijvoorbeeld via een bank. Maar heb je ook al eens gedacht aan microfinanciering, leasen of crowdfunding?
 • Video: Wat is boekhouden? 14/07/2020
  Wat is boekhouden? Dat is de vraag die wordt beantwoord in deze video van boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl. Als (startende) zzp’er ben je verplicht een boekhouding bij te houden. Maar wat is dat precies? In deze video wordt uitgelegd wat boekhouden is. Veel kijkplezier.
 • De grootste voordelen van het zzp'erschap 05/07/2020
  In mindere tijden zijn er altijd mensen die kansen zien. De een begint een nieuwe onderneming in een totaal nieuwe branche en een ander zet de stap naar het zzp’erschap. Maar wat zijn nou de grootste voordelen van zzp’er zijn? En waarom is het zo interessant om als zzp’er aan de slag te gaan? We […]
logodezaak

RSS De Zaak

 • Btw-margeregeling 13/08/2020
  De btw-margeregeling is van toepassing op de levering van tweedehands goederen, kunst, antiek of verzamelingen (curiosa). Wat zijn de voorwaarden? Een overzicht voor ondernemers.
 • 7 veelgestelde vragen over huur en verhuur van bedrijfsruimte 13/08/2020
  Over (ver)huur van bedrijfsruimtes bestaat de nodige onduidelijkheid bij ondernemers, vooral als het gaat om rechten en plichten. De Zaak Advies krijgt er regelmatig vragen over. Een selectie van de meest gestelde, plus de antwoorden.
 • Geruisloos doorschuiven: geen belasting over stakingswinst 13/08/2020
  Als je met jouw bedrijf stopt of het overdraagt, moet je normaal gesproken met de Belastingdienst afrekenen over de stakingswinst. Maar als je gebruikmaakt van de doorschuifregeling, dan hoeft dit niet.
 • Volkwagen ID.3 is er, maar schrikt Tesla ervan? 13/08/2020
  Het is zover. Als een van een select gezelschap reisde Rob voor de testprimeur van de ID.3 in naar Hannover. En de fabriek in Wolfsburg. De grote vraag vooraf was natuurlijk of concurrenten als Tesla ervan schrikken…
 • Alles over koffiemachines 12/08/2020
  Het drinken van koffie is iets wat niet kan ontbreken op de werkvloer.