Gemeente zoekt Makelaar Duurzame Energie MKB | 24-30 uur

Makelaar Duurzame Energie MKB | 24-30 uur

Wil jij meewerken aan een duurzaam Den Haag?

Wat ga je doen

De gemeente Den Haag vindt de ondernemers in haar stad belangrijk. Zij vervullen een belangrijke economische, maar ook maatschappelijke rol. Door mensen een baan te bieden, bieden ze mensen zekerheid, zorgen ze voor een sterkere economie en maken ze de stad levendig en economisch sterker. Een excellent ondernemingsklimaat is belangrijk om ondernemers kansen te bieden om zich te vestigen, te starten, te groeien en in te spelen op de uitdagingen en transities waarmee ze te maken krijgen. De energietransitie is zo’n belangrijke opgave.

Den Haag heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Veel Haagse ondernemers kunnen een steuntje in de rug gebruiken om stappen richting energieneutraliteit te zetten. Dat kan variëren van het nemen van energiebesparende maatregelen tot het realiseren van alternatieve energievoorziening en de bijbehorende isolatie. Het kan de ondernemer een behoorlijke kostenbesparing opleveren: veel energiebesparingsmaatregelen zijn al binnen één tot twee jaar terugverdiend.

Als makelaar duurzame energie is je belangrijkste doel het draagvlak en actiebereidheid onder mkb- ondernemers te vergroten, met het accent op investeringen in de energietransitie. Je ondersteunt individuele ondernemers, bedrijventerreinen en winkelgebieden bij het besluitvormingsproces rondom duurzame energie. Hiervoor werk je nauw samen met de collega’s van afdeling Economie en Wonen, Dienst Publiekzaken en de Programmadirectie Energietransitie. Je biedt advies op maat en stimuleert ondernemers gebruik te maken van beschikbare subsidies door middel van begeleiding en bemiddeling. Daarnaast ontwikkel je een opschaalbare aanpak en succesvolle samenwerkingsmodellen en test je verschillende benaderingswijzen. Tevens ontwikkel je een collectieve aanpak voor energiebesparing op de bedrijventerreinen (zoals de Westvlietweg) en participeer je in het opstellen van de gebiedspaspoorten voor in eerste instantie het bedrijventerrein ZKD, Fruitweg en Uitenhagestraat (conform de bedrijfshuisvestingsstrategie). Bovendien ben je verantwoordelijk voor het uitbreiden en intensiveren van informatie richting ondernemers omdat de regelgeving rondom energiegebruik steeds strenger wordt, en ondernemers steeds meer behoefte hebben aan concrete handvatten. Tot slot sluit je aan bij lopende projecten die de energietransitie versterken. Je trekt bijvoorbeeld op met de afdeling Wonen en de acties die gericht zijn op energiebesparing bij woningen, waarbij jij verkent of en hoe ook ondernemers hierin meegenomen kunnen worden.

Over de gemeente Den Haag

Je gaat aan de slag voor Dienst Stedelijke Ontwikkeling, afdeling Economie, van de gemeente Den Haag. De afdeling Economie werkt aan een zo aantrekkelijk mogelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, toeristen, studenten, expats en investeerders. Doel is de economische ontwikkeling te stimuleren en daarmee zoveel mogelijk werkgelegenheid te creëren. Het aandachtsgebied is heel breed: van ondersteuning aan startende ondernemers tot strategische visies op de ontwikkeling van de stad. Maar bijvoorbeeld ook het versterken van economische clusters zoals cybersecurity, IT en toerisme, het accountmanagement van grote en groeiende bedrijven en thema’s als Impact Economy,  horeca, evenementen en Europese fondsen. Samenwerken met ondernemers, exploitanten, belangengroepen, andere overheden en instellingen staat voorop.

Wat bieden wij

Het betreft een opdracht voor in eerste instantie een jaar voor 24-30 uur per week.

 

Wat vragen wij

 • Je hebt minimaal hbo-opleiding niveau en een aantal jaar werkervaring in of met het MKB;
 • Je bent in staat om verschillende communicatiestijlen en netwerkstrategieën toe te passen;
 • Je bent proactief en representatief, goed en makkelijk benaderbaar, communicatief vaardig en tactvol bij strijdige belangen;
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit en spreekt de taal van ondernemers;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van zaken over energiebesparende maatregelen en alternatieve energievoorziening;
 • Je bent initiatiefrijk en in staat een proactieve houding te bevorderen;
 • Je weet effectief de weg te vinden in een gemeentelijke organisatie.

Competenties

 • Adviseren
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerkvaardigheid
 • Omgevingsbewustzijn
 • Persoonlijke presentatie
 • Samenwerken
 • Zelfstandig

Contactinformatie

Wil je meer informatie over de vacature of heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Ramon Jaikaran, telefoonnummer: +31 6 22 66 00 18.

Mail je motivatie en CV vóór 15 december naar ramon.jaikaran@denhaag.nl